Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Zie het voor je…

Zie het voor je…

Alles begint met inspiratie en hetgeen je wenst voor je kunnen zien (visualiseren/visie voor je toekomst).

In 2010 kwam ik op de website van het St. Antonius Ziekenhuis terecht en was onder de indruk van hun innovatieve activiteiten. Dat jaar las ik iets over een project voor hun medewerkers rondom burn-out begeleiding. Ik nam contact op met de hr adviseur om te zien of ik daarin als coach een rol van betekenis kon vervullen. Helaas was dat toen niet het geval. In 2011 plaatste ik een oproepje op LinkedIn naar mijn persoonlijk netwerk om te zien of iemand me in contact kon brengen met een ‘warm contact’ bij dit ziekenhuis. Ik kreeg daarop enkele leuke reacties, maar het leidde niet naar een bruikbare ingang. Het St. Antonius bleef in mijn achterhoofd, maar ik liet het verder even rusten.

 

Sterk in je Werk

Totdat..ik in november 2015 naar het congres ‘Inzet op Maat’ in Den Bosch ging. Het was een zonnige en warme najaarsdag, dus tijdens de lunch besloot ik buiten op een bankje te gaan zitten. Ik raakte in gesprek met een dame die hetzelfde plan had opgevat en wat schetst mijn verbazing? Het was de projectleider ‘Sterk in je Werk’ van het St. Antonius Ziekenhuis! Toeval?

sterk in je werkWe hadden een leuk gesprek en een ‘klik’ en ze vertelde me over een digitaal portaal voor hun medewerkers dat ze aan het ontwikkelen was en dat in februari 2016 gelanceerd zou worden.

Het Antonius Ziekenhuis ondersteunt via dit portaal hun medewerkers door allerlei informatie en interventies aan te bieden op de thema’s werkwaarden, talenten & kwaliteiten, balans, ontwikkeling, gezondheid en levensfasebewust werken.

Het doel van dit portaal is: verbeteren gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers, vergroten betrokkenheid, verminderen van verzuim, minder psychosociale belasting en verbetering van de mobiliteit. Er kunnen o.a. apps worden gedownload, ze ontvangen korting op wellness centra én er is een aanbod van coaches waar de medewerkers contact mee op kunnen nemen voor persoonlijke begeleiding.

Zelfregie

Je begrijpt, op dat portaal wilde ik aanwezig zijn als coach! In februari nam ik weer contact op met de projectleider. Zij was toen nog druk met de lancering, maar in maart stuurde ze me een uitnodiging voor een telefonische afspraak begin april. Na dit gesprek waarbij ik vooral informeerde naar hun behoeften met betrekking tot coaching van medewerkers – bleek ‘zelfregie’ te zijn – maakte ik op haar verzoek een profielschets voor het portaal. Eind april kreeg ik daarop een positieve reactie en sinds half mei sta ik op het portaal vermeld en kunnen medewerkers mij benaderen voor coaching.

En zo heb ik dus nu – ruim 5 jaar na mijn eerste ‘visie’ rondom werken met/voor het St. Antonius – hetgeen gerealiseerd wat ik voor ogen had. Met een X-aantal tussenstappen, veel geduld, doorzettingsvermogen en effectieve communicatie. Moraal van dit verhaal: wat het ook is dat je wilt neerzetten in de wereld, ga het voor je zien, zet stappen richting je wens/droom/doel en houd vol als het niet meteen tot succes leidt. Voor alles is een juiste moment.

 

NB: Heeft jouw organisatie ook een dergelijk portaal of providerboog/preferred supplier lijst van coaches waar medewerkers een beroep op kunnen doen? Dan verneem ik dat natuurlijk graag. Ben je zelf geïnteresseerd in wat het St. Antonius Ziekenhuis heeft opgezet en hoe zij dat hebben georganiseerd? Wil je in contact komen met de projectleider? Neem dan contact met me op.