Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Beroepenschatkist
16
dec

Wat zit er in jouw schatkist in 2020?

De meest genoemde aanleiding om een coachtraject bij me te volgen is: ”Ik weet niet precies wat ik nu écht wil”. Cliënten doen soms al jaren werk dat niet meer goed bij ze past, maar de stap zetten naar iets anders voelt als het beklimmen van de Mount Everest. Het idee alleen al beneemt ze de adem en daardoor komen ze niet in beweging. Nieuwe avonturen blijven ze voor zich uitschuiven.

 

Je dromen begraven

Misschien is dit voor jou herkenbaar? Allerlei vormen van angst zitten ons bij het realiseren van dromen en doelen soms behoorlijk in de weg. Je kunt belemmerende gedachten ervaren zoals ‘dat is voor mij niet haalbaar’ of ‘dan verlies ik mijn financiële zekerheid’. Je wilt het misschien direct perfect wat blokkeert, je bent bang om te falen of je vreest dat je omgeving de veranderingen die je wenst zal afkeuren. De angst voor afwijzing en hoe je over jezelf en je mogelijkheden denkt, zijn de meest belemmerende factoren om in beweging te komen naar je doel en door te pakken. Hierdoor kun je je dromen begraven, je eigen succes gaan saboteren.

 

Concreet resultaat

Stel jezelf eens de vraag: als ik dit werk niet meer zou doen, in welk beroep en/of welke branche zie ik mezelf dan wel? Als je een antwoord op die vraag wilt dan is de Beroepenschatkist iets voor jou. In de afgelopen periode paste ik deze krachtige nieuwe tool toe in mijn loopbaantrajecten. Mijn cliënten kregen hiermee verrassende inzichten over de richting die op dit moment het beste bij hen past. Online vulden ze een Mobiliteitskaart in, met daarbij reflectieopdrachten, waardoor het nog duidelijker werd.

Een cliënt vond haar oude liefde terug voor het vakgebied waar ze ooit in was gestart, een manager zag hoe hij zijn werk kon combineren met een branche waar zijn hart lag. Hierdoor ging hij focus aanbrengen, vond ik een passende vacature voor hem en had hij binnen een week onverwacht een sollicitatiegesprek! Een andere cliënt hielp de Beroepenschatkist bij kiezen uit alle opties en ik maakte een overzicht voor haar met kansen na afloop van de sessie, waarbij diverse linken werden gelegd tussen de beroepen/branches en de organisaties die op de mobiliteitskaart stonden. Hierdoor kon er ook een streep door een aantal opties, die ze eigenlijk meer als hobby zag. Door de vragen die ik stelde (en een scherpe analyse) kwamen alle cliënten tot de kern en gingen met concrete actiepunten naar huis.

 

Eerste stap

Om die Mount Everest te beklimmen is het eigenlijk alleen maar nodig dat je een eerste stap gaat zetten en in beweging komt. De Beroepenschatkist kan zo’n stap voor je zijn. Een sleutel die mogelijk voor jou nieuwe deuren gaat openen.

Omdat ik zo enthousiast ben geworden over het (snelle) resultaat en de verrassende inzichten bij deze tool, bied ik hem in het nieuwe jaar in een 1-op-1 VIP sessie aan. Wil jij in een sessie van twee uur direct helderheid over een nieuwe richting in je loopbaan? Heb je behoefte aan een extra steuntje in de rug om de stap te zetten naar een baan en werkomgeving waar je energie, voldoening en werkplezier ervaart? Dan is dit wellicht iets voor jou!