Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Van richting veranderen
09
jul

Van richting veranderen

Ga jij met een positief gevoel over je werk de zomer in? Kun je zorgeloos op vakantie om straks weer met energie in je huidige baan terug te keren? Of, ben je opgelucht dat je er even tussenuit kunt en heb je de afgelopen tijd regelmatig getwijfeld of je nog wel op de juiste plek zit in je werk? Zou je diep van binnen iets anders willen, maar stel je een beslissing om van richting te veranderen uit?

De ‘ideale’ baan bestaat niet, maar in de meest gunstige situatie benut je je talenten, doe je werk waar je bewust voor hebt gekozen vanuit je hart. Het gaat je gemakkelijk af, het geeft je energie, brengt voldoening en het draagt bij aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Als het je uitput, je het alleen nog doet omdat het zekerheid biedt, je huivert bij de gedachte aan een verandering in je werk of wanneer je ermee aan de verwachtingen van je omgeving wilt voldoen, is de zomerperiode wellicht een goed moment voor reflectie en het doorhakken van knopen…

 

Je eigen pad bewandelen

Hoe vaak doe je wat volgens jou ‘moet’ in plaats van wat je écht wilt? Om je eigen pad te kunnen bewandelen, is het nodig om te weten wie je bent. Daardoor ben je beter in staat om in contact te komen met je innerlijke verlangens, van waaruit je vervolgens je koers kunt bepalen. Het – soms onbewust – bewandelen van het pad van een ander (ouders, partner, collega’s, vrienden) leidt namelijk meestal niet naar voldoening en succes.

 

Goed voorbereid op weg

Om van richting te kunnen veranderen en aan te komen waar je wilt zijn, zul je een aantal zaken op orde moeten hebben, net als wanneer je op vakantie gaat:

  • Weten waar je heen wilt; heb je een duidelijke visie voor je toekomst?
  • Voorbereiding; research doen, je laten inspireren, je verlangens/idealen uitspreken en opschrijven
  • Investeren in jezelf en je toekomst; hulp inschakelen van een loopbaancoach, die je begeleidt bij het helder krijgen van jouw talenten en het vinden van de juiste route waarop je die talenten kunt inzetten. Bij voorkeur kies je een coach die deze route zelf heeft gelopen en die snel en scherp ziet waar jouw kracht ligt
  • De juiste zaken in je rugzak, zoals: een goed gevoel van eigenwaarde, discipline, veerkracht en doorzettingsvermogen
  • Moed en vertrouwen; wees niet bang voor een omweg/omleiding; ‘verkeerde afslagen’ die je neemt op je weg zijn alleen maar kansen om een omgeving te zien die je gemist zou hebben als je de rechte weg had gevolgd. Zelf heb ik tal van omwegen in mijn loopbaan gemaakt, maar geen van allen had ik willen missen!

Wanneer je vertrouwt op jezelf en op je vermogen om door te zetten en tegenslag te overwinnen, zul je het veel minder moeilijk vinden om je pad te kiezen. De angst voor mislukken is dan namelijk minder sterk aanwezig en daardoor kom je sneller in beweging om je doelen en verlangens daadwerkelijk te gaan realiseren. Je gaat van dromen naar doen en stuurt onderweg bij indien nodig.

 

Alerte reiziger

Zorg ervoor dat je alert bent op wat je tegenkomt tijdens je reis. Vertrouw hierbij op je intuïtie (en je ogen/oren), zie mogelijkheden en kansen en grijp ze beet als ze zich aandienen. Want: ”Een reiziger zonder observaties, is als een vogel zonder vleugels.” (Moslih Eddin Saadi)

Vergeet niet om te genieten onderweg; vier kleine succesjes als je weer een tussendoel hebt bereikt of een uitdaging overwonnen. Het gaat uiteindelijk niet alleen om de bestemming waar je uitkomt, maar om de waardevolle ervaringen onderweg!

Ik wens je een goede reis deze zomer!

 

Hulp onderweg nodig?

Voor begeleiding op je ontdekkingsreis en momenten onderweg waarbij je maar moeizaam vooruit komt op eigen kracht, kun je me uiteraard inschakelen. Hiermee zul je sneller op je plaats van bestemming aankomen. Bel of mail voor meer informatie: 06 40320206 | info@onestepcoaching.nl