Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Vagal Toning – in 5 sessies lekker relaxed!

Vagal Toning – in 5 sessies lekker relaxed!

Manieren vinden om je stress te reduceren en kalmte te ervaren, is in deze tijd steeds belangrijker geworden. Heb jij behoefte aan een kort coachtraject, waarbij de focus ligt op het herstel van jouw innerlijke rust? Dan heb ik iets nieuws voor je!

De laatste tijd heb ik me verdiept in Vagal Toning en de verbluffende resultaten hiermee hebben ertoe geleid dat ik dit in een speciaal hierop gericht traject aanbied. Hierbij combineer ik mijn 12 jaar ervaring als lifecoach en bijbehorende methodieken (o.a. EFT, aardingsoefeningen, begeleide visualisaties en Body Drum Release) met de nieuwe Vagal Toning technieken.

We stimuleren daarbij de Nervus Vagus, een hersenzenuw die ook wel de ‘relax-zenuw’ wordt genoemd. Dit is de langste parasympatische zenuw in ons lichaam, die zich uitstrekt van de hersenstam tot de darmen (zie afbeelding).

Via Vagal Toning kun je met eenvoudige oefeningen deze zenuw positief beïnvloeden en je ervaart direct meer ontspanning in je lichaam. Je wordt kalmer, stressbestendiger en alerter. Het verbetert je stemming en algehele gezondheid.

Ik pas Vagal Toning toe via een combinatie van ademhalingsoefeningen, begeleide ontspanningsvisualisaties, tapping & humming en diverse andere eenvoudige bewegingsoefeningen. In korte, krachtige sessies van 1 – 1,5 uur ga je de positieve effecten ervan ervaren.

Alle oefeningen pas je bij jezelf toe, zittend op een stoel en/of staand. Als je het zelf prettig vindt mag je ook je yogamat meenemen en een meditatiekussen. Je trekt makkelijk zittende kleding aan, waarin je je goed kunt bewegen. Er komt geen lichamelijk contact aan te pas tussen cliënt en coach. Ik doe de oefeningen voor en jij doet mee. Je kunt de oefeningen tussen de sessies door thuis zelf voortzetten.

 

Vagal toning traject

Ik heb een traject ontwikkeld waarbij we in totaal circa 7 uur met elkaar aan de slag gaan, verdeeld over 5 bijeenkomsten. Je krijgt hierbij 1-op-1 begeleiding in de coachpraktijk Rotterdam, zodat ik goed kan zien wat er bij jou gebeurt. Ik stem altijd af op wat je op dat moment nodig hebt. De exacte invulling van de sessies bepalen we samen tijdens/na een intakegesprek (waarbij ik je direct een eerste sessie laat ervaren).

 

Wat levert het op? 

  • Minder angst en spanning door vermindering activiteit amygdala (=emotionele centrum van onze hersenen, dat betrokken is bij angstgevoelens)
  • Betere concentratie, geheugen en alertheid
  • Rustiger hartslag (hartcoherentie)
  • Minder fysieke klachten die stress gerelateerd zijn
  • Meer energie en betere circulatie van energie in je lichaam
  • Beter slapen
  • Verbeterde stemming (beter humeur).

 

Voor wie?

Als je (werk-) stress ervaart, prestatiedruk, angst, innerlijke onrust, spanningsklachten (werkvlak/privé), chronische vermoeidheid, een burn-out hebt of een van bovenstaande zaken wilt verbeteren.

Dit lifecoach traject is niet bedoeld voor mensen met ernstige angststoornissen, depressie, epilepsie en andere strikt medische aandoeningen. Hiervoor verwijs ik je graag door naar je huisarts. Mocht tijdens de intake naar voren komen dat vagal toning toch niet bij jou past, dan betaal je alleen de kosten voor de eerste sessie en gaan we niet verder met elkaar aan de slag.

Wil je eerst wat meer informatie, neem dan contact op.

 

 

 

Ja, dit wil ik!

Klik hier voor een afspraak