Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Werkwijze

Werkwijze

De coachtrajecten zijn maatwerk en ik maak daarbij gebruik van vernieuwende en dynamische methoden die je ‘in beweging’ brengen. We richten ons op zowel loopbaanvragen als ondersteuning op het vlak van persoonlijke groei (lifecoaching). Een integrale aanpak die krachtig werkt en leidt tot concrete resultaten.

Een coachtraject is opgebouwd in fases en bestaat uit diverse bouwstenen. In de fases doorloop je een proces, waarbij je antwoorden krijgt op de vragen: wie ben ik, wat wil/kan ik, wat belemmert me en hoe maak ik de vertaalslag van de inzichten naar de dagelijkse praktijk? Als coach speel ik gedurende je traject in op actuele situaties in je werk/leven.

 

KLIK-gesprek (=Kennismaken, Leren, Inspireren, Kiezen)

We maken telefonisch een afspraak voor een KLIK-gesprek in de coachpraktijk. Tijdens dit gesprek krijg je direct een voorproefje van hoe ik werk, kijken we of er een ‘match’ is en bepalen we de richting voor je traject. Voorafgaand vul je een vragenlijst in en stuur je me een actueel CV.

Na dit gesprek ontvang je van mij op mail een vrijblijvend voorstel qua inhoud en invulling van je coachtraject. Dit voorstel is gebaseerd op een totaal aantal uren en we stemmen samen af welke bouwstenen erin worden opgenomen. Hierbij wordt rekening gehouden met je wensen, wat ik zie dat nodig is om doelen/resultaat te bereiken en je budget.

 

De inhoud van de coachtrajecten is gebaseerd op drie pijlers:

  1. Gesprekstechnieken
  2. Tal van creatieve coachmethoden
  3. Ervaringsleren; leren door te doen, waardoor het geleerde beter beklijft. Via werken met vloerankers, een tafelopstelling, praktijkopdracht en/of outdoorsessie in de natuur.

 

Toegevoegde waarde

Een belangrijk onderdeel bij loopbaan coaching is het ontdekken van je toegevoegde waarde. Ik laat je zien en ervaren hoe je die vindt/aanscherpt en daarbij passende keuzes in je leven maakt. Tevens kijken we, afhankelijk van de duur/inhoud van je coachtraject, naar: drijfveren, kernwaarden, inspiratiebronnen, talenten, (leiderschaps-)competenties, energiegevers, zingeving, visie voor je toekomst en werkplezier.

Door de coaching ga je een proces met jezelf aan en je zelfbewustzijn groeit. Het draagt bij aan een goed gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dit stevige fundament verlaagt innerlijke spanning en stress. Je durft (grote) veranderingen eerder in gang te zetten en stappen te maken die buiten je comfortzone liggen. Je leert om vanuit een ander perspectief naar lastige situaties te kijken en te denken vanuit kansen en mogelijkheden.

 

Online begeleiding

Aanvullend op de live sessies in de coachpraktijk, kun je bij mij terecht voor online begeleiding (via mail). Dit kun je inzetten voor bijv.: CV Check, LinkedIn profiel updaten, sollicitatiebrief schrijven, etc. Dit valt onder Sollicitatiehulp.

Voor de Ontwikkeladviestrajecten die ik in 2020/2021 heb uitgevoerd, zette ik de online omgeving van Jobport in. Hierin kun je vacatures zoeken, testen maken en een arbeidsmarktscan doen, om te zien wat jouw kansen op de arbeidsmarkt in jouw regio zijn. Het systeem zoekt ook automatisch naar alternatieve beroepen. Indien gewenst kun je dit bij je coachtraject afnemen.

 

Vergoedingen

Als je werkgever je coachtraject (deels) vergoed, geldt het zakelijke tarief. Als je liever zelf investeert in coaching, kun je je investering opgeven als studiekosten bij de Belastingdienst. Dit kan nog tot eind 2021, dus maak er dit jaar nog gebruik van! Werk je bij de Rijksoverheid, dan kun je gebruiken maken van de daarvoor geldende subsidieregeling A+O fonds Rijk.

Over communicatie richting je werkgever maken we heldere afspraken om de privacy te waarborgen en het vertrouwen te behouden. Informeer bij je leidinggevende en/of HR naar een opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor coaching.

Iets voor jou?

Mail mij voor een afspraak