Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Nicole van Dijk

Nicole van Dijk

Als je met een coach in zee gaat, is het belangrijk dat er een ‘klik’ is, dat je iemand vertrouwt en je open kunt opstellen. Daarom vertel ik je graag iets meer over mezelf en mijn drijfveren. Wat maakt mij tot de ervaringsdeskundige die jou perfect kan ondersteunen in jouw zoektocht?

 

Waarom doe ik dit werk?

In mijn jeugd was ik al geïnteresseerd in gezondheid en psychologie. Mijn inspiratiebron was mijn moeder die op jonge leeftijd door ziekte overleed. Zij was turncoach en wilde de kinderen waar ze mee werkte altijd ‘iets meegeven’. Van betekenis zijn voor anderen, kennis en ervaring delen, het leven van anderen iets prettiger maken en ze tegelijkertijd uitdagen hun grenzen te verleggen. Dat is ook de basis voor mijn eigen werk geworden. Daarnaast kreeg ik zelf eind jaren ’90 na het overlijden van mijn stiefmoeder te maken met een burn-out, waardoor een zoektocht naar een oplossing startte en waarbij ik in de jaren erna enorm veel heb geleerd over alles wat hiermee te maken heeft. Het leidde uiteindelijk zelfs tot een carriereswitch. Bij dit soort persoonlijke groeiprocessen begeleid ik sinds 2009 anderen, met alle kennis en ervaring waarmee mijn rugzak is gevuld.

 

Wat geeft me energie?

Van iets nieuws creëren krijg ik energie. Of dat nu het schrijven van een blog is of het bedenken van een nieuwe oefening voor mijn cliënten. Het geeft me voldoening anderen te inspireren, beweging te zien ontstaan. Alles wat ik van nature graag doe, zit in mijn huidige werk. Dat geeft werkplezier en dat is wat ik als coach anderen laat (her-)ontdekken en ervaren in hun leven.

Mijn cliënten omschrijven me als: betrokken, wijs, empathisch, confronterend als dat nodig is, doet altijd iets extra’s voor je, allround en vakbekwaam. Ik kan me goed inleven in mijn cliënten en door mijn levenservaring en tal van opleidingen/trainingen zijn er weinig onderwerpen of problemen waar ik geen raad mee weet. Ik ben gecertificeerd lifecoach en Register Loopbaanprofessional (Noloc).

Ik houd van bergen, bossen, strand en avontuurlijke reizen. Ik woonde en werkte een tijdje in het buitenland. Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag in de natuur en aan het sporten. Ik houd van koken en theeleuten met vriendinnen aan de keukentafel.

Naast zelf schrijven, lees ik veel, o.a. historische romans en (vak-)literatuur. Ik maak deel uit van een Kwaliteitskring van de Noloc, doe regelmatig aan intervisie & supervisie en blijf mezelf continu ontwikkelen. Maar, hoe dynamisch dit ook allemaal klinkt, ik geniet ook van af en toe helemaal niets doen… Dat kan ik gelukkig bijzonder goed!

 

Fascinatie en expertise

In mijn werk heb ik een fascinatie voor innovatie en technologische ontwikkelingen (zoals ChatGPT bij loopbaanbegeleiding). De huidige tijd, waarin het steeds meer draait om hoe je meebeweegt met de snelle veranderingen, past dus erg goed bij me. Ik wil daar met mijn expertise, jarenlange werkervaring en uitgebreide kennis een positieve bijdrage aan leveren.

Ik weet veel over de werking van het brein, de invloed van stress op hormonen, de hersenen en algehele gezondheid, leefstijl en levensfase gerelateerde dilemma’s, zoals work-life blending, keuzestress en zingevingsvraagstukken.

Ik werkte al met methoden als Voice Dialogue en Transactionele Analyse (TA) en sinds 2018 heb ik dit samengevoegd in het werken met tafelopstellingen (systemisch werken); de resultaten die ik bij cliënten in korte tijd zie zijn inspirerend.

In de loop van de jaren heb ik me verdiept in allerlei zaken die een link hebben met zowel werk als gezondheid. Als je meer wilt weten over mijn opleidingen en werkervaring, verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel.

Als je wilt weten voor welke organisaties ik werk(te), bekijk dan de logo carrousel onderaan de pagina Referenties.

 

NB: Sinds juni 2022 werk ik als coach/trainer voor medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en kun je bij mij dus helaas niet meer terecht voor individuele coaching. Voor het vinden van een bij jou passende coach verwijs ik je graag door naar de website van de Noloc en/of Coachfinder.