Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Nicole van Dijk

Nicole van Dijk

Als je met een coach in zee gaat, is het belangrijk dat je deze vertrouwt, je veilig voelt en je open kunt opstellen. Daarom vertel ik je iets over wie ik ben, wat mijn drijfveren zijn en waar ik werkplezier en energie van krijg.

 

Drijfveren en keuzes

Mijn keuze voor het coachen (life en loopbaan) kwam voort uit een periode waarin ik zelf zoekende was naar ‘de juiste plek’ in mijn leven. Ooit werkte ik in de richting van marketing & communicatie, maar ik mistte er de echte verbinding en diepgang. Dit werd extra belangrijk na verliezen in mijn directe omgeving en rond mijn 40ste toen zingeving een sterkere rol ging spelen bij de keuzes die ik maakte.

Net als mijn moeder die (turn-)coach was, maar op jonge leeftijd na ziekte overleed, wil ik van betekenis zijn voor anderen. Mijn kennis en (levens-)ervaring delen. Mensen ‘de juiste plek’ laten ontdekken in hun leven, de comfortzone laten ‘stretchen’ en afrekenen met belemmeringen. Om met hervonden zelfvertrouwen hun potentieel ten volle te benutten, persoonlijke doelen te bereiken, werkplezier en energie te hervinden.

 

Opleiding & ontwikkeling

Om dit professioneel te kunnen doen, volgde ik in 2007 een tweejarige coachopleiding, waarbij naast kennis van gesprekstechnieken en coachmethoden, persoonlijke groei centraal stond. In twee jaar tijd maakte ik een groeispurt door die de basis legde voor de groei in mijn vak in de jaren erna. In 2009 startte ik mijn eigen coachpraktijk.

Ik blijf mezelf ontwikkelen en volg regelmatig webinars, masterclasses en trainingen. Daarbij heeft sinds enkele jaren het Systemisch Werken (met tafelopstellingen en vloerankers) mijn speciale interesse. Dit maakt onderdeel uit van de ervaringsgerichte werkwijze waar ik fan van ben. Leren door te doen/ervaren (i.p.v. alleen praten/analyseren) en daarmee eerder bij diepere (onbewuste) lagen van jezelf komen.

Inmiddels ben ik Register Loopbaanprofessional (Noloc) en werk ik alweer ruim 16 jaar met veel plezier in dit vak. Ik ben aangesloten bij een intervisiegroep en doe aan supervisie. Als je meer wilt weten over mijn opleidingen, trainingen, cursussen en werkervaring, verwijs ik je naar mijn LinkedIn profiel.

 

Creatie & fascinatie

Van iets nieuws creëren krijg ik energie. Of dat nu het schrijven van een blog of e-book (2021) is of het bedenken van een ervaringsgerichte training. Het geeft me voldoening anderen op creatieve manieren te inspireren, beweging en transformatie te zien ontstaan.

Ik houd van de natuur, kunst & cultuur, muziek/dans, avontuurlijke reizen, koken, lezen en sporten (hardlopen, mountainbiken, yoga).

Daarnaast heb ik een fascinatie voor innovatie, technologische ontwikkelingen (o.a. ChatGPT) en de invloed daarvan op het werk. De huidige tijd, waarin het steeds meer draait om hoe je meebeweegt met de snelle veranderingen, past dus goed bij me.

Ik weet veel over de werking van het brein, de invloed van stress op hormonen en over levensfase gerelateerde thema’s, zoals work-life blending, keuzestress en zingevingsvraagstukken. Ik ben op de hoogte van de onderliggende oorzaken van burn-out en bore-out.

Als je wilt weten voor welke organisaties ik werk(te), bekijk dan de logo carrousel onderaan de pagina Referenties. Op die pagina lees je ook meer over de ervaringen van cliënten.