Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Nicole van Dijk

Nicole van Dijk

Als je met een coach in zee gaat, is het belangrijk dat er een ‘klik’ is, dat je iemand vertrouwt en je open kunt opstellen. Daarom vertel ik je graag iets meer over mezelf en mijn drijfveren. Wat maakt mij tot de ervaringsdeskundige die jou perfect kan ondersteunen in jouw zoektocht?

 

Waarom doe ik dit werk?

In mijn jeugd was ik al geïnteresseerd in gezondheid, vitaliteit en psychologie. Mijn inspiratiebron was mijn moeder die op jonge leeftijd door ziekte overleed. Zij was turncoach en wilde de kinderen waar ze mee werkte altijd ‘iets meegeven’. Van betekenis zijn voor anderen, kennis en ervaring delen, het leven van anderen iets prettiger maken en ze tegelijkertijd uitdagen hun grenzen te verleggen. Dat is ook de basis voor mijn eigen werk geworden. Daarnaast kreeg ik zelf eind jaren ’90 te maken met een burn-out / RSI, waardoor een zoektocht naar een oplossing startte en waarbij ik in de jaren erna enorm veel heb geleerd over alles wat hiermee te maken heeft. Die kennis geef ik nu door aan anderen.

 

Wat geeft me energie?

Van iets nieuws creëren krijg ik energie. Of dat nu het schrijven van een tekst is of een nieuwe oefening of methode bedenken voor mijn cliënten. Het geeft me voldoening anderen te inspireren, beweging te zien ontstaan en bij te dragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Alles wat ik van nature graag doe, zit in mijn huidige werk. Dat geeft voldoening en werkplezier. En dat is wat ik als coach anderen laat (her-) ontdekken en ervaren in hun werk en leven.

Mijn cliënten omschrijven me als: betrokken, warm, betrouwbaar, wijs, empathisch, confronterend als dat nodig is, creatief, analytisch/scherp op de details, doet altijd iets extra’s voor je, allround en vakbekwaam. Ik kan me goed inleven in mijn cliënten en door mijn levenservaring zijn er weinig onderwerpen of problemen waar ik geen raad mee weet.

Ik houd van bergen, bossen, strand en avontuurlijke reizen. Ik ben graag zoveel mogelijk outdoor (mountainbiken, hardlopen, wandelen). Ik geniet van koken voor vrienden of theeleuten aan de keukentafel met vriendinnen. Ik krijg inspiratie van mijn intervisiegroep met zeven boeiende en ambitieuze dames. Ik lees graag historische romans en boeken waar ik helemaal in op kan gaan. Ik laat mij inspireren door interessante webinars, blogs en online/offline netwerken. Ik lees vakliteratuur en bezoek relevante congressen. Maar, hoe dynamisch dit ook allemaal klinkt, ik geniet ook van af en toe helemaal niets doen… Dat kan ik gelukkig bijzonder goed!

 

Fascinatie en expertise

In mijn werk heb ik een fascinatie voor innovatie, technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op het werk en hoe mensen daarmee omgaan. De huidige tijd, waarin het steeds meer draait om hoe je meebeweegt met de snelle veranderingen, past dus erg goed bij me. Ik wil daar met mijn expertise, jarenlange werkervaring en uitgebreide kennis van duurzame inzetbaarheid een positieve bijdrage aan leveren. Daarnaast weet ik veel over de werking van het brein, de invloed van stress op hormonen, de hersenen en algehele gezondheid, leefstijl, generatiemanagement en levensfase gerelateerde dilemma’s, zoals werk-privé balans en keuzestress.

In de loop van de jaren heb ik me verdiept in allerlei zaken die een link hebben met zowel werk als gezondheid. Als je meer wilt weten over mijn opleidingen en werkervaring, verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel.

 

Motto: A journey of a 1000 miles begins with One Step (just do it!)