Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Outdoor coaching

Outdoor coaching

Buiten zijn werkt ontspannend, geeft rust en ruimte. Het haalt je even weg uit de drukte van het dagelijks leven en vergroot je bewustzijn. Door te wandelen in de natuur voel je je energieker, krijg je nieuwe inspiratie en herstel je je innerlijk evenwicht. Het bevordert bovendien je concentratievermogen, je stemming en creativiteit.

Bij outdoor coaching gebruiken we de natuur als spiegel; je maakt een connectie tussen je actuele vraag en de natuurlijke omgeving. Uitgangspunt bij coaching in de natuur is dat je onbewust de antwoorden al bij je hebt. Je hoeft ze alleen maar naar boven te halen, je er bewust van te worden. Taal/praten (=ratio/denken) is daarbij vaak ontoereikend.

Tijdens het coachen in de natuur maken we daarom gebruik van alle zintuigen. Je kunt het zien als een Mindfulness oefening, waarbij je je gedachten even laat voor wat ze zijn. Soms krijg je een eenvoudige opdracht in de natuur, die verrassende inzichten brengt. Je legt linken naar de dagelijkse praktijk en maakt het concreet. Aan het einde van een sessie heb je duidelijk wat je te doen staat.

 

Stap voor stap meer helderheid

Allerlei facetten in de natuurlijke omgeving – en wat er letterlijk op je pad komt tijdens de wandeling – staan symbool voor wat jou op dit moment bezighoudt. De natuur dient hierbij als inspiratiebron, om daarmee het coachproces te verrijken en te verdiepen. Stap voor stap krijg je een duidelijk beeld van je situatie, wat de obstakels op je pad zijn en waar de oplossing ligt.

Outdoor coaching maakt onderdeel uit van langere coachtrajecten rondom loopbaan en vitaliteit. Indien gewenst kun je losse outdoor sessies boeken, bijvoorbeeld voor het bespreken van een bepaald thema. De sessies vinden plaats in het recreatiegebied De Rottemeren, door een gevarieerd landschap met bos, water en prachtige vergezichten. Door de uitgestrektheid van het natuurgebied zijn er diverse startpunten en verschillende routes mogelijk; dit zorgt voor afwisselende en verrassende wandelingen.

 

Ja, dit wil ik!

Klik hier voor een afspraak