Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Organisaties

Vitale organisatie

Is uw organisatie vitaal? In een vitale organisatie zijn medewerkers in staat om hun talenten en aanwezige energie zo optimaal mogelijk in te zetten. Om daarmee ‘toekomstbestendig’ te zijn en ervoor te zorgen dat ze met plezier en inspiratie aan het werk blijven.

One Step Coaching kijkt waar uw medewerker staat in zijn of haar loopbaan, met aandacht voor verschillende levensfases en bijbehorende problematiek en stressfactoren. We ondersteunen bij persoonlijke groei en de ontwikkeling van intern leiderschap (grenzen bewaken, omgaan met hoge werkdruk en stress, keuzes maken voor meer focus, eigenwaarde verhogen, effectief communiceren, mindset, visie voor de toekomst creëren). Voor meer ontspannen werken en voorkomen van onnodig verzuim door bijvoorbeeld een burn-out.

 

Soepel meebewegen bij verandering

Vitaliteit is een combinatie van fysieke, mentale en sociaal-emotionele fitheid. Een vitale medewerker straalt energie uit, is geïnspireerd en haalt voldoening uit het werk. Hierdoor is hij of zij creatiever, productiever en veerkrachtiger. De medewerker is in staat om stress te herkennen en dit om te zetten in functionele spanning.

Vitaal zijn betekent voor zowel een medewerker als een organisatie dat je flexibel bent en soepel meebeweegt bij interne en externe veranderingen. (Kern-)waarden, doelen en een visie voor de toekomst zijn daarbij belangrijke aspecten. Het zijn de bouwstenen waarop je een stevig huis bouwt dat tegen een stootje kan en waarop je kunt terugvallen in lastige tijden.

 

Een vitale organisatie, wat levert dat op?

Meer vitaliteit in organisaties leidt tot een stijging van de productiviteit en meer tevredenheid en loyaliteit van klanten. Er is minder vaak en minder langdurig sprake van ziekteverzuim wat een flinke kostenbesparing oplevert. Door het hervinden van werkplezier zijn medewerkers gemotiveerder en geconcentreerder, waardoor er meer uit hun handen komt en er minder fouten worden gemaakt. Het komt ook de werksfeer en samenwerking ten goede.

Vitaliteit versterkt de concurrentiepositie van een bedrijf. Wacht dus niet langer totdat mensen zich ziek melden, maar investeer preventief in het welzijn, de employability en gezondheid van medewerkers. Maak het verschil ten opzichte van concurrenten met enthousiaste en evenwichtige medewerkers. Vanzelfsprekend horen daar ook zaken bij als organisatiestructuur en -cultuur, die van grote invloed kunnen zijn op de vitaliteit.

 

Vitale leiders inspireren

Vitale leiders inspireren en hebben een visie voor de toekomst. Dit draagt bij aan ontspanning en stressreductie op de werkvloer, met betere prestaties tot gevolg. Een vitale leider is in staat om met energie en passie het beste uit zichzelf en uit zijn team te halen. One Step Coaching begeleidt jonge leidinggevenden in een intern leiderschapstraject om dit ontwikkelingsproces in gang te zetten bij zichzelf, zodat ze dit kunnen uitdragen naar anderen.

 

Mail mij voor een afspraak

Deze organisaties gingen u voor:

  • Unilever
  • Consumentenbond
  • Rabobank Nederland
  • nibc logo
  • AFAS Software
  • Stichting Bureaus Jeugdzorg
  • Kijvelanden
  • IJsselland ziekenhuis