Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Herorientatie
31
jan

Op de drempel van een nieuw begin

In de afgelopen maanden begeleidde ik vijftien mensen in een Ontwikkeladviestraject. De overheid stelde de trajecten gratis beschikbaar om werknemers zo goed mogelijk door deze crisis te laten komen en beter bestand te maken tegen de veranderende economische situatie. Een mooie mogelijkheid voor (her-)oriëntatie op de arbeidsmarkt en het zien van ontwikkelkansen, om daarmee aan de slag te gaan.

Deze korte trajecten leidden bij allen tot prachtige nieuwe inzichten, bij sommigen zelfs al heel snel tot een nieuwe baan! Voor velen was het een eerste kennismaking met loopbaancoaching. Een aantal schakelde niet eerder hulp in, omdat ze vonden dat ze het allemaal op eigen kracht moesten doen. Voor sommigen was de drempel om in coaching te investeren te hoog.

 

Crisis brengt kansen

Zo komt ook Claudia bij me. Zij werkte tot voor kort in de evenementenbranche. Door de Coronacrisis staat ze al maanden op non-actief. Dit ervaart ze als frustrerend en het roept angst op. Ondanks dat is ze wel op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Hierbij zet ze haar netwerk in, dat al enkele positieve resultaten heeft opgeleverd. Deze crisis dwingt Claudia om een stap te zetten die ze al jaren geleden overwoog, maar waarvoor de noodzaak ontbrak.

In het coachtraject doen we o.a. een competentiespel en ze krijgt zicht op wat ze écht wil via de Beroepenschatkist. Tijdens een outdoorsessie in de natuur komen er tal van zaken op haar pad die haar keuze kracht bijzetten. Zo stapt ze bijna op een rups, die symbool staat voor transformatie. Deze komt met een krachtrovend proces uit zijn omhulsel om vervolgens als prachtige vlinder uit te vliegen. Juist die krachtinspanning zorgt ervoor dat het de kunst van het vliegen leert. Het is precies deze ‘crisis’ die leidt tot volle ontplooiing van de vliegorganen. Een vlinder die door vreemde handen uit de cocon wordt gehaald, kan niet opstijgen en komt op de grond jammerlijk aan zijn eind.

Claudia heeft in 2020 dit proces met zichzelf doorlopen, met vallen en opstaan. Het Ontwikkeladviestraject zorgt er mede voor dat ze in januari 2021 klaar is voor een nieuw begin. Ze start in als consultant bij een kennisinstituut. Voor de evenementenbranche een verlies, maar Claudia slaat haar vleugels uit in een andere richting en zal na deze pandemie niet meer terugkeren in de branche.

 

Sta jij ook op zo’n drempel?

Denk je al een tijdje na over het zetten van stappen naar een nieuw begin? Ervaar je blokkades om in beweging te komen? Weet je niet precies welke kant je op wilt qua werk? Ik ondersteun je graag om kansen en mogelijkheden te zien en (sneller) te komen waar je wilt zijn.

Omdat het gratis Ontwikkeladvies niet meer terugkomt en de drempel iets lager te leggen om een coachtraject te starten, heb ik een Ontwikkelbouwsteen samengesteld. Dit is een relatief kort coachtraject, dat bestaat uit:

  • Intakegesprek van 1 uur; waarin ik je direct iets laat ervaren van hoe ik werk
  • Twee coachsessies in de praktijk (3 uur in totaal)
  • Jobport toegang; online omgeving waar je o.a. een arbeidsmarktscan en diverse testen maakt. Het systeem geeft je op basis van je ingevulde gegevens tevens opties voor alternatieve beroepen.

Als je de smaak daarna te pakken hebt, kun je kiezen voor extra bouwstenen om jouw fundament nog verder te verstevigen. De inhoud van die bouwstenen laten we naadloos aansluiten bij waar je op dat moment in je ontwikkelingsproces staat.

Je kunt naast de Ontwikkelbouwsteen tevens online begeleiding inzetten. Hiervoor neem je een Strippenkaart af (min. 3 uur), voor bijv.: CV Check, LinkedIn profiel maken/updaten, sollicitatiebrief, tips voor succesvol online solliciteren, elevator pitch, etc. De invulling van de 3 uur bepalen we in overleg. Je krijgt er gratis diverse nuttige tips/documenten bij, waarmee je zelf direct aan de slag kunt!

Op de pagina Werkwijze tref je tevens informatie aan over vergoedingen. Check de pagina Voor Wie, zodat je weet met welke doelgroep ik werk.

Meer weten? Bel: 06 403 202 06, mail: info@onestepcoaching.nl of vul het contactformulier in.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.