Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

13
mei

Ontwikkel een visie voor je leven

We willen niet alleen overleven maar voluit leven en floreren. Hiervoor is het noodzakelijk om een visionair te zijn. Als je voor je kunt zien hoe het beter kan, kun je het ook naar je toehalen. Om een visionair te zijn heb je geen speciale opleiding nodig. Ieder mens kan dat. Alles waar het om vraagt is verbeeldingskracht en durven dromen.

Je gelooft het misschien zelf (nog) niet, maar: de wereld wacht op je! Je hebt alles in je om iets geweldigs bij te dragen. Hervindt het geloof daarin, vertrouw erop dat je het kunt en heb een beetje geduld. Gras groeit tenslotte ook niet harder als je eraan gaat trekken; met de juiste voeding, aandacht en tijd zet het groeiproces zich in beweging.

 

Zin om in beweging te komen

Als je een visionair bent, wordt je leven zoveel opwindender. Als je nu al voor je kunt zien wat je in de toekomst gaat realiseren, krijg je zin om in beweging te komen. Er komt energie vrij om het te gaan doen. Het hoeft niet altijd meteen groots en meeslepend, start met iets kleins. Alle kleine dingen bij elkaar leiden naar iets groters! Ontwikkel de wens om persoonlijk te groeien.

Houd vol, ook al zit het soms tegen en doet het zeer als je valt. Sta op, begin opnieuw, zet door, ontplooi jezelf! Lever een bijdrage met jouw talenten en kwaliteiten.

 

Wat ga jij in de wereld neerzetten?

Wat ga jij creëren om de wereld een beetje beter te maken? Er is werk aan de winkel, dus kom uit je luie stoel, reken af met je belemmerende overtuigingen als:”ik kan nooit iets groters bereiken” of “dat is niet voor mij weggelegd”, “ik ben al te oud”, “niemand zit op mij te wachten”, etc. Laat deze negatieve houding los en houd jezelf niet langer tegen om vooruit te gaan in het leven. Schakel jezelf in z’n één, trap op het gaspedaal en ga vooruit! Blijf niet steken in de neutrale (veilige) stand en zet jezelf niet in de achteruitstand. Als je blijft terugkijken naar wat er in het verleden allemaal niet goed ging en dat meeneemt naar het heden kom je niet vooruit. Laat het los! Het dient je niet meer, richt je op het heden en creëer van daaruit een betere toekomst. Voor jezelf en voor anderen.

Twee dingen die – naast de aanpak van je belemmerende overtuigingen – belangrijk zijn om vooruit te komen:

  1. Stop met de ‘waarom’ vraag; dit zal je tegenhouden om het beste uit jezelf te halen. Stop met jezelf de vraag te stellen ‘waarom’ overkomt mij dit? Zie situaties en ervaringen die op je pad komen als mogelijkheden om te groeien en hoe eerder je ziet hoe het voor je kan werken, hoe sneller je bij je doel komt. Je gaat dan als het ware in een katapult zitten die jou vooruit schiet!
  2. Reik verder dan jezelf; je leven is meer dan alleen leven voor jezelf. Wees alert op de mensen die op je pad komen waarvoor jij iets kunt betekenen. Deel je kennis en ervaring met hen, geef zonder er iets voor terug te verwachten. Op die manier kun jij een zaadje planten in iemand anders leven. Dit leidt tot werkelijke voldoening in je leven.

In plaats van de slachtofferhouding aan te nemen en te denken: dit probleem is te groot, zeg je: ik ga iets veranderen. Deze uitdaging weerhoudt mij er niet van om mijn droom te realiseren! Of dat nu gaat om gevolgen die je momenteel ervaart met betrekking tot je werk, door de crisis en/of door zaken die tegenzitten in je privéleven. Laat je geen verslagenheid aanpraten – vooral niet door jezelf – maar wees een visionair. Kijk verder dan vandaag en ontwikkel een visie voor je leven. Ga aan de slag en weet dat er mensen op jou zitten te wachten. Kom in beweging! Er is geen tijd meer voor compromissen, afleiders en uitstel. Doe het nu!

 

Herontdek je talent en je levensdoel

Wil je ondersteuning bij het herontdekken van talenten en kwaliteiten die in jou schuil gaan? Of bij het ontwikkelen van een visie voor je toekomst? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek, om samen de eerste stappen op weg naar een betere toekomst te zetten. Bel of mail: 06-40320206 | info@onestepcoaching.nl