Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

09
jan

Moedige vrouwen creëren innerlijke rust

In alle hectiek van het dagelijks leven lijkt het soms onmogelijk om gemoedsrust te krijgen. We zijn gehaast, hebben overvolle agenda’s, doen 10 dingen tegelijk (en denken dat we dat kunnen!) en er zijn tal van verplichtingen, waardoor we uit ons evenwicht raken. Het is moedig van ons om een andere weg in te slaan en ‘nee, ik doe even niet mee aan de ratrace’ en ‘dank u’ te zeggen tegen de chaos, crisis en rampspoed waarin een wereld zonder gemoedsrust leeft.

Je inzetten om, ongeacht de uiterlijke omstandigheden, innerlijke rust te bereiken, is vaak een voortdurende strijd. Soms geloof je dat de storm in je hoofd en de beroering in je leven de norm is en sereniteit de onrealistische droom van een dwaze optimist, maar dat is niet waar. Innerlijke rust is te bereiken. Sereniteit is mogelijk, je kunt hierover beschikken. Je kunt jezelf een geschenk geven door de moed en de kracht op te brengen om een moment van stilte in je dagelijks programma op te nemen en om verwarrende gedachtepatronen en opvattingen (bv “zo ben ik nu eenmaal”, “ik ben niet goed genoeg”, “ik heb er geen tijd voor”) te veranderen in levensbekrachtigende patronen en opvattingen (bv “ik ben bereid om te veranderen”, “ik ben waardevol”, “ik maak tijd voor de dingen die mij voeden”).

 

Verfrissende stilte

Alleen in de stilte wordt je opnieuw opgeladen en gesterkt voor de eisen die het leven aan je stelt. In de stilte kun je weer contact maken met je ware bron van energie en je innerlijke wijsheid. Je innerlijke stem hoor je niet meer in de kakofonie van onophoudelijk geluid/denken. Zoals je fysieke lichaam kan hunkeren naar water, zo hunkert je ziel naar de verfrissing van de stilte. Er is moed voor nodig om de zelfdiscipline op te brengen om dagelijks stiltemomenten in te lassen. Het is echter belangrijk om door te zetten, want alleen in de oase van de stilte kun je weer diep inademen en in contact komen met je innerlijke wijsheid, die je de weg wijst die bij jou past en je op koers houdt.

 

Ondersteunende affirmaties

Affirmaties zijn positieve bevestigingen die als ondersteuning dienen om je patronen/overtuigingen te doorbreken. Als je ze regelmatig hardop uitspreekt (liefst dagelijks en enkele weken achter elkaar) zul je veranderingen gaan merken. Als je nog weerstand/ongeloof voelt bij het hardop uitspreken, zit er vaak nog een overtuiging/opvatting onder die je eerst onder de loep dient te nemen!

– Ik vind vrede en sereniteit in de stilte
– Ik neem de tijd om stil te zijn
– Ik luister naar en vertrouw op mijn innerlijke wijsheid
– Ik heb de moed om in het hier en NU te leven
– Vandaag heb ik de moed om uitsluitend mezelf te zijn
– Ik heb alle tijd die ik nodig heb om alles wat ik wil voor elkaar te krijgen
– Ik heb zeggenschap over mijn geest
– Ik creëer vredige gedachten
– Ik ben goed genoeg.

 

Inspiratiebronnen voor dit artikel: Een bron van kracht | Sue Patton Thoele en Je kunt je leven helen | Louise Hay