Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Loopbaan

Loopbaan

Je zit met vragen rondom je loopbaan. Je wilt je werkplezier en motivatie hervinden, helderheid over wat daar voor nodig is. Onderzoeken wat je nu precies écht wilt en hoe je het concreet maakt. Misschien verlies je binnenkort je huidige baan of word je door omstandigheden gedwongen je te heroriënteren op werk.

Ik ondersteun je graag om opnieuw je richting te bepalen en bij het maken van passende keuzes. Om vanuit een gevoel van stagnatie terug te komen in een positieve flow.

Via loopbaancoaching krijg je begeleiding bij diverse aspecten rondom werk. Je doorloopt stapsgewijs een proces; wie ben ik, wat kan/wil ik, wat belemmert me nog, wat besluit ik en hoe maak ik de vertaalslag van alle inzichten naar concrete actie? Je overwint blokkades, maakt keuzes voor meer focus en realisatie van je doelen. Je verzamelt moed en komt in beweging.

Wil je een korter traject? Of alleen eens een coachsessie rondom de Beroepenschatkist ervaren? Dat kan ook! In een KLIK-gesprek (Kennismaken, Leren, Inspireren, Kiezen) bepalen we samen wat voor jou op dit moment nodig/gewenst is.

 

In een loopbaancoachtraject ga je (afhankelijk van duur/inhoud traject):

  • Uitvinden wat jou uniek maakt (te ‘vertalen’ naar je LinkedIn profiel en CV)
  • Zicht krijgen op je patronen, drijfveren, behoeften, waarden en inspiratiebronnen
  • Inzien wat jou energie geeft en waar je op leegloopt
  • Ontdekken wat je talenten en competenties zijn en waar ontwikkelpunten liggen
  • Belemmerende overtuigingen ombuigen in je voordeel
  • Je richten op mogelijkheden en kansen
  • In beweging komen; keuzes maken, plan opstellen en concrete stappen zetten.

Loopbaanbegeleiding draagt bij aan het verkrijgen van een nieuw perspectief. Ofwel op je huidige functie/taken of op een nieuwe toekomst. Regelmatig denken cliënten aan een rigoureuze carriereswitch, maar tijdens de coaching ontstaan er dan toch opties om bij hun organisatie intern door te stromen. Of ze zetten een kleine stap zijwaarts, bijvoorbeeld in hetzelfde vakgebied maar bij een andere organisatie.

Soms gebeurt dat al tijdens een traject en kijken we naar je CV, LinkedIn profiel en sollicitatiebrief. Zie de pagina Sollicitatiehulp.

In een coachtraject ga je ontdekken wat voor nu de beste keuze is voor jou. Soms hangt dat ook samen met je levensfase, je thuissituatie en hoe je in je vel steekt. Voor alles is een juiste moment. Steeds vaker kiezen cliënten voor een combitraject loopbaan- & lifecoaching. Daarmee kun je je vraagstuk direct op meerdere vlakken aanpakken. Bijvoorbeeld als je wat meer zelfvertrouwen kunt gebruiken en steviger in je werk wilt staan.

Het uiteindelijke doel is dat je met plezier, ontspanning en voldoening aan het werk bent. Bij voorkeur in een functie en werkomgeving die passend zijn bij jou als mens, dichtbij je kernwaarden. Waar jouw talent en aanwezige energie efficiënt wordt ingezet, zodat je het langere tijd kunt blijven doen en je talent ten volle benut.

 

TIP: In veel gevallen wordt een loopbaantraject (deels) vergoed door de werkgever. Informeer eens naar de mogelijkheden bij hr of je leidinggevende. Inhoudelijk krijgt je werkgever geen informatie over je coachtraject. Je bepaalt zelf wat je deelt met derden.

 

Ja, dit wil ik!

Klik hier voor een afspraak