Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

06
okt

Je hoofd heeft 1001 excuses

Vertrouwen is een belangrijk aspect dat nodig is om stappen te kunnen gaan zetten op weg naar het realiseren van je dromen. Soms wil je het eindresultaat al kunnen zien. Je wilt de controle erop houden. Maar dat is je hoofd met zijn angstige denkbeelden over de toekomst. Die ziet beren op de weg en denkt aan van alles dat er mis kan gaan en wat je kunt verliezen. Dit kan verlammend werken om überhaupt een stap te gaan zetten of vertraging brengen in het proces van realisatie.Lees meer

Misschien zeg je tegen jezelf: ‘Als ik eerst meer zelfvertrouwen heb, dan ga ik…..’ of: ‘Als ik eerst de juiste opleiding heb…, meer tijd heb..’ Misschien zeg jij tegen jezelf: ‘Dit is niet voor mij weggelegd’, ‘ik kan dat niet’. Deze negatieve en op angst gebaseerde gedachten weerhouden je van nieuwe ervaringen. Je hoeft niet te wachten tot het vertrouwen er is, het werkt andersom. Met elk succesje groeit je vertrouwen en durf je steeds iets meer.

Je hoofd is getraind in het creëren van 1001 excuses om niet in beweging te komen. Vaak is dit gebaseerd op vervelende ervaringen uit het verleden die je niet nog een keer wilt beleven. Door daaraan vast te houden, belemmer je jezelf om vooruit te komen. Laat maar los…en vertrouw erop dat de nieuwe ervaring anders en beter is. Kijk naar wat het je allemaal kan opleveren. Dan krijg je er ook meer zin in om het te gaan doen.

 

De twee benen die je in beweging brengen

Misschien heb je een droom of doel, maar zijn er problemen of situaties die je tegenhouden, rondom werk, relaties of financiën. Je voelt je wellicht verlamt in een bepaalde situatie en ziet niet goed hoe het verder moet of welke richting je op wilt.

Als je iets wilt veranderen aan je huidige situatie, wees dan bereid om in beweging te komen. Wat het ook is dat je wilt veranderen; stop er energie in, doe ergens moeite voor, steek er tijd in en zet een eerste stap in vertrouwen! Blijf niet afwachten, maar doe jouw deel. Echt vertrouwen heeft actie nodig. Vertrouwen en actie zijn de twee benen waarmee je in beweging kunt komen.

Je kunt alles in beweging krijgen, hoe onmogelijk het soms ook lijkt. Zolang jij maar de eerste stap zet, hoe klein ook. Klein beginnen kan zijn: een workshop of cursus volgen. Naar een lezing/congres gaan en mensen ontmoeten; zo belandde een tekst van mij ooit in het boek ‘Een wens kan je leven veranderen’ van Geert Kimpen, nadat ik bij een lezing van hem was geweest in een buurthuis hier om de hoek met een handjevol bezoekers! (ik bedoel maar..het kan soms raar lopen).

Bel iemand die je lang niet hebt gesproken, help een vriend/vriendin/collega ergens mee, overwin een angst of fobie, lees een boek over een specifiek onderwerp dat jouw interesse heeft, schakel een boekhouder of financieel adviseur om je financiën op orde te krijgen, ruim je huis op (en daarmee je hoofd). Hoe klein ook, het kan een aanzet geven tot een verbetering van je situatie. Begin klein, maar denk groot! Ontwikkel een visie voor je toekomst.

 

En volg een lifecoachtraject als je:

  • Vastzittende patronen en overtuigingen wilt doorbreken
  • Ondersteuning wenst bij het herontdekken van je talenten, kwaliteiten, drijfveren, passies en verlangens
  • Je energie, creativiteit en innerlijke kracht nieuw leven in wilt blazen
  • Je innerlijke rust wilt herstellen
  • Je eigenwaarde en zelfvertrouwen wilt vergroten
  • Nieuwe stappen wilt gaan zetten naar een leven dat plezier, energie en zin geeft!