Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Beuustwording ware schoonheid
10
mei

Je innerlijke schoonheid naar buiten uitdragen

Deze afgelopen warme voorjaarsdagen deed ik met enkele cliënten een outdoor coachsessie in de natuur. Deze wandelcoachsessies zijn telkens weer een geweldige ervaring, voor zowel mijn cliënt als voor mezelf. De natuur is een verrassende inspiratiebron en een prachtige spiegel om inzichten te krijgen in ons zelf en antwoorden te vinden op vragen die aan de orde zijn, op werkvlak en privé.

 

Tweestrijd bij keuzes maken

Twee cliënten stonden voor keuzes in hun leven en werk. Dilemma’s waarbij er veel sprake was van dualiteit (enerzijds/anderzijds). Blijven werken in loondienst of toch zelfstandig gaan? Mijn hart volgen en het roer volledig omgooien of toch mijn hoofd laten beslissen en kiezen voor veiligheid/zekerheid en in oude patronen door blijven gaan? Of een gulden middenweg bewandelen en misschien minder uren in loondienst en er iets naast waar mijn hart ligt?

Heel herkenbaar voor velen als het gaat om het maken van grote keuzes. Er komt vaak angst voor verandering bij kijken en het valt niet mee om oude patronen/gewoonten/overtuigingen etc. los te laten. Wat het oplevert als je het wel doet en stappen gaat zetten, in beweging komt? Ruimte, rust, ontspanning, vrijheid, nieuwe kansen en mogelijkheden laten opbloeien, meer uitdaging, meer voldoening en plezier in het werk en in je leven.

 

De symboliek van de watervogels

Bij een van hen kwamen opvallend veel eenden en zwanen op haar pad voorbij; waggelend, kwakend, vliegend en schreeuwend over haar hoofd en zelfs als kunstwerk in de tuin van een galerie die we passeerden. De eend staat symbool voor ‘op je gemak voelen met je emoties’. De boodschap van de eend op je pad is: blijf in verbinding met je eigen emotionele wateren (onderdruk/negeer ze niet). En keer ook in jezelf terug naar de delen van jezelf of die activiteiten waarbij je je op je gemak voelt.

De zwaan gaat over de bewustwording van de ware schoonheid en macht van het Zelf. De lange nek symboliseert een brug tussen het hoofd (hogere dimensies) en de romp. De zwaan kan verschillende dimensies en werelden met elkaar verbinden. Het is niet voor niets het symbool van de KLM!

Met de zwaan op je pad begin je je bewust te worden van je eigen ware schoonheid en dat stelt je in staat een brug te slaan naar nieuwe dimensies en vermogens. Door uiterlijke schijn heen de innerlijke schoonheid zien en naar buiten uitdragen. Wie dat kan, wordt vanzelf een magneet die anderen aantrekt. Zwanen zijn sterke vogels die met een klap een arm kunnen breken. Ze symboliseren de kracht die voor ons is weggelegd, wanneer we eenmaal de schoonheid en macht in onszelf (her-)ontdekt hebben.

Mijn cliënte mailde me later dat ze er stil van was, hoe mooi en passend ze dit alles vond bij haar huidige situatie. Ze is volop bezig haar innerlijke kracht (leiderschap) te ontwikkelen, zodat ze de keuze durft te maken die nodig is om haar talent ten volle te benutten en niet langer onder haar niveau te blijven werken.

Beide cliënten willen zich meer (effectief) gaan uiten, hun grenzen duidelijk aangeven, hun emoties minder zien als ‘zwak’, maar hun kwetsbaarheid juist meer inzetten als kracht. Bij een van hen ging dat om zich niet langer schamen voor zijn burn-out (erkennen/kop uit het zand), maar het bespreekbaar maken om daarmee de druk en stress voor zichzelf te verlagen. Zijn functie en de vele ‘petten’ die hij daarbij op heeft, te verkleinen en te gaan voor één pet. De pet die hem het beste past en waarbij hij zich het meeste op zijn gemak voelt.

 

Een ervaring rijker

Wil jij ook eens ervaren wat de natuur voor jou in petto heeft? Hoe het antwoorden kan geven op vragen waar je mee zit? Hoe het je kan helpen bij het maken van keuzes? Ik begeleid je graag om weer een paar stappen verder te komen.

Voor meer informatie neem je het beste even telefonisch contact op: 06 40320206