Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

02
jan

Voor ieder groeiproces is tijd nodig

Een diamant ondergaat een proces, voordat het ooit aan de oppervlakte van de aarde verschijnt. Het wordt gevormd door hitte en wrijving, door een langdurig proces dat zich ondergronds afspeelt. Zo gaat het ook bij ons als mens. Voor ieder groeiproces is tijd nodig.

Er zijn periodes dat je het gevoel kunt hebben dat er sprake is van stagnatie. Dat je geblokkeerd bent of wordt afgeremd, dat je niet vooruit lijkt te komen.Lees meer Als dit bij jou het geval is, dan zijn er eerst veranderingen in jou nodig om die blokkades op te heffen, om net als die diamant te gaan stralen. Het gaat om leren, ontwikkelen, groei, het aangaan van een proces.

 

Een gelegenheid tot verdieping

Soms zijn de emoties ‘afgeremd’, ‘tegengewerkt’ en ‘geblokkeerd’ een uitnodiging tot kalmte, een aansporing om af te remmen en gas terug te nemen. Er word je ongevraagd een vertraging opgelegd. Verwelkom je deze adempauze? Of verafschuw je deze gewaarwording van ogenschijnlijk zinloos tempoverlies? Soms kunnen we ons behoorlijk verzetten tegen wat IS. Die trage auto op de weg voor je is dan geen rem, maar een stimulans om nog harder te gaan. In plaats van vertragen, gaan we onszelf opjagen. In plaats van de blokkade te accepteren, gaan we trachten het af te dwingen. Zie vertragingen en blokkades als een gelegenheid tot verdieping, hoe lastig dat ook is.

De vertraging kan bedoeld zijn om bijvoorbeeld verschillende creatieprocessen goed op elkaar af te stemmen. Soms is het nog niet het juiste moment om tot bloei te komen, is er eerst nog iets anders nodig, vaak intern, voordat de tijd rijp is voor de manifestatie. Voor ieder groeiproces is tijd nodig en er is sprake van een natuurlijk ritme. Als je goed kunt luisteren naar je intuïtie, weet je wanneer het de juiste tijd is. Dan kun je die informatie ontvangen, verstaan en ernaar handelen. Dat gaat het beste in stilte en rust (geen passiviteit, maar alertheid). De stilte is er niet om je te breken, maar om je te vormen.

Als we teruggaan naar de diamant; die staat bekend om zijn hardheid. Ze breken niet als ze op de grond vallen. Misschien overkomt een bepaalde fase in je leven je, omdat jij bestaat uit het juiste materiaal om een diamant te worden. Meestal zijn diamanten in de dop, mensen die al een behoorlijke bagage hebben, een leven vol ervaringen. Zij zijn JUIST het geschikte materiaal voor het worden van een diamant. Ze zijn al gehard door hun levenservaring en beschikken over innerlijke kracht. Juist daardoor ben je van waarde. Je bent veerkrachtig, durft je hart te volgen en bezit iets unieks waarmee je van waarde bent voor anderen. Zie je dat zelf ook al?

 

Vergroot je innerlijke kracht

Een life- & loopbaancoachtraject geeft je de gelegenheid je verdiepingsproces te versnellen. Ik ondersteun je bij het polijsten, bij het zien van je waarde en het zorgen voor wat meer transparantie (je ware zelf zijn). Je gaat inzichten opdoen, je innerlijke kracht vergroten en blokkades opheffen, om je groeiproces te ondersteunen. Je zet stappen buiten je comfortzone; daar vind je voldoening, overvloed en vervulling.