Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Midlife crisis
08
jun

Hoe overleef ik mijn midlife crisis?

Denk jij ook wel eens dat je leven tamelijk zinloos is of zit je middenin een midlife crisis en vraag je je af: is dit alles? En wat NU? Hoe ga ik mijn leven verder invullen? Een goede remedie om je beter te gaan voelen is om deze ‘zinloosheid’ of deze angst voor de vergankelijkheid aan te pakken met het veroorzaken van ”rimpelingen”.

 

Cirkels van invloed

Als kind heb je vast wel eens een steentje in het water gegooid. Vervolgens ontstonden er rondom die plek ringen die zich steeds verder over het water uitbreidden. Rimpelingen zijn cirkels van invloed die ieder van ons (vaak onbewust en zonder opzet) creëert en die jarenlang, soms zelfs generaties lang, invloed kunnen uitoefenen op anderen. Het effect dat wij op anderen hebben, wordt vervolgens aan anderen doorgegeven, zoals de rimpelingen op het water net zolang doorgaan tot ze onzichtbaar zijn geworden, maar nog steeds op een onzichtbaar niveau voortduren. Het idee dat we iets van onszelf kunnen nalaten, is een krachtig weerwoord voor iedereen die beweert dat je eindigheid en vergankelijkheid onafwendbaar tot zinloosheid leiden.

 

Laat iets na

Die rimpelingen betekenen niet perse dat je je beeltenis of naam nalaat. Al zou je ego dat wellicht wel graag willen.;-) Pogingen de eigen identiteit te bewaren zijn altijd zinloos. Vergankelijkheid is eeuwig. Met rimpelingen bedoel ik dat we iets kunnen nalaten van onze levenservaring; een karaktertrek, een wijsheid, goede raad of troost die je aan anderen doorgeeft, of dat nu bekenden of onbekenden zijn. Een daad (bv. donor worden) of een idee die anderen kan helpen iets fijns of goeds in het leven te bereiken.

In plaats van naar dingen buiten jezelf te zoeken (nieuwe auto, jacht of Harley, jongere vrouw/man, veel actie, botox, haarimplantaten, etc.) is het veroorzaken van rimpelingen in je leven een effectievere methode om je midlife crisis zonder al teveel kleerscheuren door te komen. Dankzij dit verschijnsel van rimpelingen, het scheppen van iets wat kan worden doorgegeven en het leven van anderen prettiger zal maken, zal je angst in grote voldoening veranderen. De gedachte van rimpelingen die we veroorzaken kan de pijn van de vergankelijkheid verzachten, doordat we eraan herinnerd worden dat iedereen in zekere zin voortleeft, al weten we het misschien niet of is het niet waarneembaar.

 

Hoe nu verder?

In een combitraject life- & loopbaancoaching krijg je helder wie je bent, wat je (nog) wilt in de ’tweede helft’ en hoe het verder moet. Wat wil je nu precies écht? Wat geeft jouw leven ZIN? En welke overtuigingen en/of terugkerende patronen belemmeren je nog? Mede door deze verheldering en door te gaan leven naar je eigen waarden, kwaliteiten en talenten, creëer je meer (innerlijke) rust in je leven. Het verkleint je angst en vergroot je zelfwaardering en zelfvertrouwen. Met nieuwe inzichten, energie en inspiratie ga je focussen, loslaten en stappen zetten naar een toekomst die beter bij jou past.