Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

22
mei

Heroriënteren op werk, waar begin je?

Twijfel je al een tijdje of je werk nog wel bij je past? Omdat je baan onvoldoende uitdaging biedt en je er geen energie meer van krijgt? Vanwege de werkdruk en de stress die het met zich meebrengt? Dan kan het juist nu een goed moment zijn om uit te zoeken waar je wél gelukkig(er) van wordt en wat past bij jouw huidige situatie.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in je werk en op de juiste plek zit. Je brengt er een groot deel van je tijd door, dus wel zo prettig als je er tot zijn recht komt. In deze coronacrisis waarin er ruimte is voor bezinning, kan het zijn dat je bent gaan twijfelen of je nog wel blij wordt van je werk. Misschien heb je nieuwe inzichten gekregen of ideeën voor je toekomst die je verder wilt verkennen. Mogelijk houdt jouw werk op te bestaan en moet je je heroriënteren. Waar begin je dan?

 

Wat zou je écht willen?

In een coachtraject krijg je zicht op wat je nu écht graag zou willen. Waar jouw talent optimaal tot zijn recht komt en je geïnspireerd en met energie aan het werk bent. Als je dat weet kun je knopen doorhakken en hoef je niet meer zo te piekeren over je toekomst. We nemen de tijd om dit samen te ontdekken. Wat je leven zin geeft en aan welke voorwaarden de baan voor jou mag voldoen, los van wat er van jou verwacht wordt en wat ‘moet’. Ik loop een stukje mee op je pad om de juiste route uit te stippelen, waarbij we kijken naar zowel de korte als de lange termijn.

 

Gericht keuzes maken

Voordat je begint aan een opleiding of andere baan is het aan te raden eerst uit te zoeken wat bij jou past. En in welke richting je jezelf (professioneel) wilt ontwikkelen. Op die manier kunt je heel gerichte en duurzame keuzes maken. In een coachtraject ontdek je of je met wat aanpassingen toch nog mogelijkheden ziet binnen de organisatie of sector waar je nu werkt of dat het tijd wordt voor een carrièreswitch. En wat je daar dan precies bij nodig hebt, zowel qua ontwikkeling op werkvlak als in je persoonlijke groei. Je ontdekt wat wel en niet bij jou past en wat jouw leven verrijkt.

 

Helderheid geeft rust

Niet weten wat je wilt voor je toekomst kan veel onrust veroorzaken. En in deze onzekere tijden kan je hoofd met al zijn gedachten je behoorlijk in de weg zitten daarbij. Als jij beren op je pad ziet en last hebt van spinsels in je hoofd, kan het helder krijgen van een richting je veel rust geven. Wat je ook besluit te doen met de twijfels over je werk, weet dat het uitzoeken van opties je een krachtig gevoel geeft. Je komt dan in ieder geval in beweging en doet iets met je onrustige gevoel.

 

Begeleiding naar concrete resultaten

Je kunt bij mij kiezen voor korte loopbaanbegeleiding (bijv. de Beroepenschatkist) of je volgt een iets langer coachtraject waarbij ik je van A-Z begeleid naar concrete resultaten.

Daarnaast kun je een online module aan je traject toevoegen rondom solliciteren. Om samen met mij je LinkedIn profiel of CV te updaten, een overtuigende sollicitatiebrief op te stellen en/of tips te krijgen voor het optimaal gebruik maken van sociale media bij je zoektocht naar een nieuwe baan.

TIP: informeer bij HR of je leidinggevende naar een leer-/ontwikkelbudget of transitievergoeding.