Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Carrièreswitch

Carrièreswitch

Je zit met vragen rondom je loopbaan. Je wilt je werkplezier en motivatie hervinden, helderheid over wat daar voor nodig is. Onderzoeken wat je nu precies écht wilt en hoe je het concreet maakt. Misschien verlies je binnenkort je huidige baan en wil je dat moment benutten om opnieuw je richting in je loopbaan te bepalen? Of ben je herstellende van een burn-out en wil je onderzoeken hoe nu verder qua werk? Ik ondersteun je bij het maken van de bij jou passende keuzes. Om vanuit een gevoel van stagnatie terug te komen in een positieve flow.

Via loopbaancoaching krijg je begeleiding bij diverse aspecten rondom werk. Je doorloopt stapsgewijs een proces. Van bewustwording (wie ben ik?), wensen en behoeften (wat wil ik?), talenten, kwaliteiten en competenties in kaart brengen (wat kan ik en wat maakt mij uniek?) naar opnieuw je richting bepalen (hoe kom ik daar?). Je overwint blokkades met vertrouwen en geduld en maakt keuzes voor meer focus en realisatie van je doelen. Je verzamelt moed en komt in beweging.

Ik wil meer info over de werkwijze

De loopbaanbegeleiding is samengevat onder de noemer ‘carrièreswitch’, maar het is zeker niet altijd nodig om rigoureus van baan te veranderen. Soms krijg je in een loopbaantraject een nieuw perspectief op je huidige functie. Of zijn er onverwachte mogelijkheden om door te stromen binnen de organisatie. Het uiteindelijk doel is dat je met plezier, ontspanning en voldoening aan het werk bent. Bij voorkeur in een functie en werkomgeving die passend zijn bij jou als mens, dichtbij je kernwaarden. Waar jouw talent en aanwezige energie efficiënt wordt ingezet, zodat je het langere tijd kunt blijven doen en je volle potentieel benut.

Ja, dit wil ik!

Mail mij voor een afspraak

Werk en vitaliteit

Van werk dat je met plezier doet, gaat je energie stromen. Energie geeft kracht en maakt dat je je vitaal voelt. In een loopbaantraject bij One Step Coaching besteden we hier aandacht aan, omdat het steeds belangrijker wordt om vitaal aan het werk te zijn én blijven. Hierbij kijken we dan ook naar zaken als: zingeving, voldoening, authenticiteit en flow versus wilskracht. Maak je keuzes die een afspiegeling zijn van wie jij bent? Of rol je altijd ergens in? Of kies je veelal vanuit rationele overwegingen, zoals financiële zekerheid en veiligheid?

Als je dichtbij jezelf blijft en handelt vanuit innerlijke kracht geeft dat energie en dat straal je ook uit naar je omgeving. Bovendien is het belangrijk om ontspannen te kunnen werken en je werk-privé balans te behouden.

Wil jij dat ook? Met plezier en voldoening werken? In een coachtraject onderzoek en (her-)ontdek je wat dat voor jou betekent. Ik begeleid je daarbij en loop een tijdje met je mee. Echter, lopen doe je zelf, dus je gaat tussen de coachsessies door zelf aan de slag met het geleerde in de vorm van praktijkopdrachten.

In een loopbaantraject ga je:

  • Uitvinden wat jou uniek maakt (te ‘vertalen’ naar je LinkedIn profiel en CV)
  • Zicht krijgen op je patronen, drijfveren, behoeften, waarden en inspiratiebronnen
  • Inzien wat jou energie geeft en waar je op leegloopt
  • Ontdekken wat je talenten, kwaliteiten competenties zijn en waar ontwikkelpunten liggen
  • Leren hoe je met beperkende factoren en belemmeringen beter om kunt gaan
  • Jezelf heroriënteren, je richten op mogelijkheden en kansen
  • In beweging komen; keuzes maken, plan opstellen en concrete stappen zetten.

Wil je liever een korter traject? Kies dan voor een Talent Check. In enkele sessies ligt de focus dan op je talenten, kwaliteiten en competenties in kaart brengen. Na deze korte begeleiding kun je altijd nog extra sessies bijboeken op het vlak van loopbaanbegeleiding of het versterken van je intern leiderschap.

 

Intern leiderschap

Bij leiderschap denken veel mensen aan ‘leiding geven’ aan anderen. Echter, onder intern leiderschap versta ik dat je leiding geeft aan jezelf, je innerlijke kracht versterkt. Je bewaakt je grenzen en blijft in balans, gaat beter om met hoge werkdruk (burn-out voorkomen), ontwikkelt veerkracht, handelt proactief en stelt minder uit. Je durft jezelf zichtbaarder te maken en kunt je werk daardoor met meer impact doen. Door steviger in je schoenen te staan, ben je in staat je toekomstvisie sneller en makkelijker vorm te geven. Die droombaan te vinden, te krijgen en te behouden. Ga naar de pagina intern leiderschapstraject voor meer informatie.

 

In veel gevallen wordt een loopbaantraject (deels) vergoed door je werkgever en bij reorganisaties zijn er budgetten voor beschikbaar of kun je gebruik maken van een transitievergoeding als je boventallig wordt. Informeer eens naar de mogelijkheden bij personeelszaken of je leidinggevende.

Is er geen werkgever of betaal je het liever zelf? Dan kun je loopbaancoaching opgeven voor de belasting als opleidingskosten.

 

 

Iets voor jou?

Mail mij voor een afspraak