Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Carrièreswitch

Carrièreswitch

Je zit met vragen rondom je loopbaan. Je wilt je werkplezier en motivatie hervinden, helderheid over wat daar voor nodig is. Onderzoeken wat je nu precies écht wilt en hoe je het concreet maakt. Misschien verlies je binnenkort je huidige baan of word je door de Corona pandemie gedwongen je te heroriënteren op werk. Of ben je herstellende van een burn-out en wil je onderzoeken of je nog wel op de juiste plek zit qua werk?

Ik ondersteun je graag om opnieuw je richting te bepalen in je loopbaan en bij het maken van passende keuzes. Om vanuit een gevoel van stagnatie terug te komen in een positieve flow.

Via loopbaancoaching krijg je begeleiding bij diverse aspecten rondom werk. Je doorloopt stapsgewijs een proces; wie ben ik, wat kan/wil ik, wat belemmert me nog, wat besluit ik en hoe maak ik de vertaalslag van alle inzichten naar concrete actie? Je overwint blokkades, maakt keuzes voor meer focus en realisatie van je doelen. Je verzamelt moed en komt in beweging.

Check ook de pagina’s Werkwijze en Voor Wie, om te zien met welke doelgroep ik werk.

In een loopbaantraject ga je (afhankelijk van de duur/inhoud van je traject):

  • Uitvinden wat jou uniek maakt (te ‘vertalen’ naar je LinkedIn profiel en CV)
  • Zicht krijgen op je patronen, drijfveren, behoeften, waarden en inspiratiebronnen
  • Inzien wat jou energie geeft en waar je op leegloopt
  • Ontdekken wat je talenten en competenties zijn en waar ontwikkelpunten liggen
  • Belemmerende overtuigingen ombuigen in je voordeel
  • Je richten op mogelijkheden en kansen
  • In beweging komen; keuzes maken, plan opstellen en concrete stappen zetten.

De loopbaanbegeleiding is samengevat onder de noemer ‘carrièreswitch’, maar het is zeker niet altijd nodig om rigoureus van baan te veranderen. Soms krijg je in een loopbaantraject een nieuw perspectief op je huidige functie. Of zijn er onverwachte mogelijkheden om door te stromen binnen de organisatie.

Het uiteindelijke doel is dat je met plezier, ontspanning en voldoening aan het werk bent. Bij voorkeur in een functie en werkomgeving die passend zijn bij jou als mens, dichtbij je kernwaarden. Waar jouw talent en aanwezige energie efficiënt wordt ingezet, zodat je het langere tijd kunt blijven doen en je talent ten volle benut.

 

Ja, dit wil ik!

Mail mij voor een afspraak

 

 

In veel gevallen wordt een loopbaantraject (deels) vergoed door je werkgever en bij reorganisaties zijn er budgetten voor beschikbaar of kun je gebruik maken van een transitievergoeding als je boventallig wordt. Informeer eens naar de mogelijkheden bij personeelszaken of je leidinggevende.

Ben je Rijksmedewerker dan kun je via het A+O fonds Rijk een subsidie krijgen van € 1500,– voor loopbaancoaching. Lees hier meer over door in het menu bovenaan te klikken op ‘Organisaties’.

Is er geen werkgever of betaal je het liever zelf? Dan kun je loopbaancoaching opgeven voor de belasting als studiekosten. Dit kan nog tot eind 2021, dus wacht niet te lang!