Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Leef je droom
31
jul

Breng je dromen tot leven

Heb jij je dromen al tot leven gebracht? Of liggen er nog een paar begraven, diep weggestopt onder de grond? Zo ver misschien dat je niet eens meer weet dat je ze had?

Een van de meest gehoorde redenen van cliënten om een coachtraject bij me te komen volgen is:
”Ik weet niet wat ik wil en waar ik echt goed in ben”. Als we eenmaal aan de slag gaan, blijkt vaak dat ze het wel weten, maar het ergens liever niet zien! Klinkt gek misschien, maar voor velen van ons vraagt het tot bloei laten komen van je dromen – en de talenten en kwaliteiten die in je zitten – om verantwoordelijkheid durven nemen voor je leven, om op eigen benen te gaan staan.

Hoe groter de uitdaging, hoe spannender en hoe groter de verantwoordelijkheid die we moeten dragen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun dromen te blijven dromen. Zo kom je niet in actie en bedenk je voor jezelf allerlei redenen waarom het voor jou niet haalbaar is. Dan verlam je jezelf en hoef je niet in beweging te komen richting je doel. Je kunt dan verstrikt raken in een valse onzekerheid en je dromen als het ware begraven onder ‘ik weet niet wat ik wil’. Dit is een doodlopende weg.

De terugweg heet wel-weten en de mist van onzekerheid laten optrekken. Bereid zijn om te luisteren naar je innerlijke antwoord, hoe oncomfortabel of uitdagend dat ook mag zijn. Dit vraagt om werken aan je zelfvertrouwen en weer leren luisteren naar je intuïtie, instinct en innerlijke bron (het kind in jou weet het altijd!) Het is je volwassen-ik dat verstrikt raakt in het web van twijfels, angsten en aarzelingen waaruit onzekerheid bestaat. Weten wat je wilt is de eerste stap, geloven dat het mogelijk is, is stap twee. Het laten gebeuren is de derde, tot aan de stappen van je realisatie en het met trots terugblikken en zeggen: “Dat heb ik toch maar mooi gedaan!”

 

Drie vragen om jezelf te stellen zijn:

  1. Wat zou ik doen als ik het wél wist?
  2. Hoe zou ik te werk gaan als ik de situatie helemaal in de hand had?
  3. Als ik geen verwachtingen, angsten, financiële belemmeringen en verantwoordelijkheden had, wat zou ik dan doen?

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het realiseren van je dromen/doelen? Of wil je afrekenen met de belemmeringen die je daarbij nog in de weg staan? Ik begeleid je er graag bij.

In augustus gaat mijn nieuwsbrief over een onderwerp dat in het verlengde ligt van bovenstaande, te weten over ‘Het nieuwe succes’ en wat dat precies inhoudt. Wat als het niet meer gaat over het najagen van geld en macht. Waarover dan wel? Meld je aan via de homepage en ontvang de nieuwsbrief begin augustus.