Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

14
mrt

Blijven of vertrekken?

De afgelopen maanden zag ik cliënten die verlangen naar verandering; meer uitdaging in hun werk, zingeving, hun hart volgen, opnieuw werkplezier ervaren. Ze hadden een ding gemeen: hun hoofd wilde niet altijd hetzelfde als hun hart. Het hoofd wil graag (financiële) zekerheid, controle en houdt niet zo van verandering. Dat roept angst en onzekerheid op. Ondanks alle verlangens kan het dan zomaar zijn dat je blijft waar je bent.

Het is een gekke tijd waarin we leven, veel gebeurt onverwacht en brengt ons uit evenwicht. Tegelijkertijd zijn er volop nieuwe kansen, ook op werkvlak. Wanneer weet je nu of het tijd is om een volgende stap in je werk te zetten?

Talloze signalen laten je weten wanneer je niet meer lekker in je vel zit. Dat kunnen fysieke, mentale of sociaal-emotionele signalen zijn. Wellicht voel je je leeg en continu moe, mis je motivatie en betrokkenheid, pieker je veel, slaap je slecht en zie je regelmatig op tegen een nieuwe werkweek. Misschien zijn er weinig doorgroeimogelijkheden of is er een gevoel bij je ontstaan dat je in je huidige werk niet meer ‘op je plek’ bent.

Voel jij aan wanneer het moment van vertrekken aangebroken is? En geef je daar gehoor aan?

“Moed is het vinden van innerlijke kracht en dapperheid wanneer je geconfronteerd wordt met gevaar, met iets moeilijks of met tegenstand”

Natuurlijk vergt het moed om zo’n stap te maken. De meeste mensen schuiven verandering voor zich uit, vooral als ze niet helder hebben hoe hun toekomst eruit kan gaan zien. Als je oog hebt voor de kansen en mogelijkheden die verandering met zich meebrengt, kom je sneller in beweging.

En als je blijft zitten en afwacht, kunnen gevoelens van frustratie, boosheid, eenzaamheid en machteloosheid op den duur de overhand krijgen. Het kan leiden tot stagnatie in je werk, conflicten, stress, overspannenheid, burn-out en bore-out. Dat wil je uiteraard voorkomen! Wacht niet af tot een ander het voor je beslist. Het voelt krachtiger als je het zelf besluit en kiest voor je toekomstdromen en nieuw perspectief.

Je voelt de drang niet voor niets. Luister naar je hart en ‘innerlijk weten’. Soms moet je gewoon diep ademhalen en de sprong wagen. Wat houdt jou tegen? Welke angsten staan jou in de weg om je leven te leven zoals je wilt?

In een coachtraject onderzoeken we wat jij nodig hebt op dit moment en wat jouw ‘next step’ gaat zijn. Om blokkades op te heffen en écht door te pakken naar een werkomgeving waar jij het beste uit jezelf haalt. In een KLIK-gesprek bepalen we samen wat er gewenst/nodig is in jouw situatie.

Voor meer informatie of een telefonische kennismaking: info@onestepcoaching.nl | 06 403 202 06