Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Bewust down-time creëren

Bewust down-time creëren

Bewust me-time creëeren

me-time

Ik noem het ook wel ‘me-time’; tijd voor bezinning en even niets doen. Dat hoeft zich niet te beperken tot de vakanties en het weekend (al herken je misschien bij jezelf dat je ook dan nog veel ‘moet’ van jezelf?). Het is belangrijk om regelmatig en tijdig te batterij op te laden. Dat weten we wel, maar waarom doen we het dan niet of gunnen we ons de tijd er niet voor?

Een van de redenen is onderstaande overtuiging:

 

Je moet hard werken voor je centen

“Je  moet hard werken voor je centen” is een overtuiging die ik regelmatig terug hoor bij cliënten. Een overtuiging die soms al generaties teruggaat naar opa’s en overgrootvaders, die inderdaad hard werkten op het land of in de tuinbouw om hun (grote) gezin te kunnen onderhouden.

Of het tegenoverstelde is het geval; ouders hebben niet hun volle potentieel geleefd of hadden de mogelijkheid niet en willen een andere toekomst voor hun kinderen. Ze hebben zo het prestatiegerichte aspect meegegeven. Het is dan eigenlijk ‘nooit- genoeg’ en vaak leidt het tot het volgen van je ratio (ik moet toch zorgen voor financiële zekerheid?) in plaats van het volgen van je hart (wat geeft me voldoening en plezier?).

Teveel in je hoofd leven, leidt tot overmatig denken, wat weer kan leiden tot stress en daaruit voortkomende aandoeningen en problemen. Je bent dan de verbinding met jezelf kwijt, met je ‘innerlijk weten’.

Door lifecoaching, mindfulness en andere methoden krijg je je innerlijke kracht terug en ontstaat er meer rust en helderheid. Je leert de balans herstellen tussen je ‘mind’ en je hart. Als beiden samenwerken leidt het hart met empathie en de geest met focus en aandacht.

Het ‘streef-leven’ kunnen we niet oneindig volhouden, noch op individueel niveau als mens noch voor onze samenleving als geheel.  Als we het leven willen leiden dat we echt wensen en verdienen, moeten we niet alleen kijken naar geld en macht, maar ook ruimte maken voor zaken als: welzijn, wijsheid, inspiratie (genieten & verwondering) en vrijgevigheid (delen van kennis, tijd, ervaring, energie en materiële zaken). Op die manier zorgen we goed voor onszelf én voor onze omgeving.

Als je stopt met rennen, haasten en zoeken, kan het geluk, dat jou hijgend en trouw bleef volgen, je inhalen en omarmen.

 

Loskoppeling van de digitale wereld

Koppel jezelf regelmatig los van de digitale wereld. Dat helpt je om het contact te herstellen met je innerlijke wijsheid, je intuïtie en creativiteit. Kies bijvoorbeeld een tijdstip op de avond dat je alle apparaten uitzet en ban ze uit je slaapkamer. Kijk ’s morgens als je wakker wordt niet meteen op je smartphone (=overprikkeld de dag beginnen). Neem een paar minuten voor een korte ademhalings- en aandachtsoefening om je dag met een stevige basis te starten.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het herstellen van de balans tussen je onrustige ‘mind’ en je hart? Heb je behoefte aan meer helderheid en innerlijke rust? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek: 06 403 202 06 of vul het contactformulier in.