Voor hervinden van werkplezier & vitaliteit!

Beroepenschatkist

Beroepenschatkist

In de Beroepenschatkist zitten ruim 200 beroepen en 135 branches. Met dit kaartspel en de begeleiding van je loopbaancoach krijg je direct antwoord op vragen als:

  • Welk beroep past het beste bij mij?Beroepenschatkist
  • Blijf ik werken in de huidige branche/sector of niet?
  • Wat zijn alternatieve opties die bij me passen?
  • Hoe kan ik in mijn huidige werk meer uitdaging brengen?
  • Wat is er nodig voor een carriereswitch?
  • Waar vind ik mijn ‘schat’?

De Beroepenschatkist laat je stap voor stap keuzes maken. De loopbaancoach stelt je de juiste vragen om nog scherper te krijgen wat je nu écht wilt. We gaan jouw loopbaanpuzzel leggen door combinaties te maken met de uitkomsten. Samen bepalen we actiepunten die je na deze coachsessie kunt oppakken.

Voorafgaand vul je online een Mobiliteitskaart in, op basis van een stroomschema dat je doorloopt om bij de juiste kaart uit te komen. Van de gekozen kaart maak je de bijbehorende reflectie- & actieopdrachten. Mocht je daar niet goed uitkomen voorafgaand aan de coachsessie, dan kun je ook eerst de Beroepenschatkist doen en na afloop zelf thuis de opdracht Mobiliteitskaarten verder uitwerken.

De schatkist leidt vaak tot verrassende inzichten en onverwachte keuzemogelijkheden. Het maakt je zoektocht naar een nieuwe richting van je loopbaan concreet. Je kunt de Beroepenschatkist in een coachsessie doen van circa 2,5 uur of je volgt een langer loopbaancoachtraject, waarin de schatkist is opgenomen.

Optioneel: je kunt het online portal Jobport erbij afnemen; hierin maak je vooraf drie online testen en – na afloop van de coachsessie rondom de Beroepenschatkist – een arbeidsmarktscan. Daarnaast biedt Jobport je de mogelijkheid om, afgestemd op jouw profiel, vacatures in jouw regio te vinden. Je krijgt 30 dagen toegang.

Tijdens een telefonische intake bepalen we samen wat er in jouw huidige situatie nodig/gewenst is en ontvang je een vrijblijvend voorstel voor de Beroepenschatkist (en Jobport).

Mocht uit dit telefoongesprek blijken dat er wellicht iets anders nodig is dan een coachsessie met de Beroepenschatkist, dan maken we een afspraak voor een KLIK-gesprek in de coachpraktijk. Hierbij gaan we dan wat dieper in op jouw situatie, formuleren we doelstellingen/coachvraag en laat ik je iets ervaren van mijn werkwijze. Aansluitend daaraan ontvang je dan een inhoudelijk voorstel voor een kort/langer coachtraject. Dit KLIK-gesprek kost € 95,00 en duurt circa 1,5 uur.

 

 

 

TIP: In veel gevallen wordt een coachtraject (deels) vergoed door de werkgever. Informeer eens naar de mogelijkheden bij hr of je leidinggevende. Inhoudelijk krijgt je werkgever geen informatie over je coachtraject. Je bepaalt zelf wat je deelt met derden.

 

 

Ja, dit wil ik!

Klik hier voor een afspraak